Het eerste Belgisch Kampioenschap Gravel 2023 in Oud-Heverlee

Nog voor de doortocht van het WK 2024 is Oud-Heverlee volgend najaar, op 15 oktober 2023, de start- en aankomstplaats van het eerste BK gravel.

De UCI Gravel World Championships 2024, het WK voor gravelbikes dat in Vlaanderen zal plaatsvinden, krijgt vorm. De Brabantse Wouden, de groene long van Vlaams-Brabant, vormt het decor van dat WK in oktober 2024. De aankomst van alle wedstrijden ligt in Leuven, Halle is de startplaats.

Van Halle naar Leuven doorkruisen de renners dus de Brabantse Wouden van west naar oost. Na de start in Halle rijden de renners eerst een lus in de buurt om opnieuw langs de start te passeren. Dan gaat het via het Hallerbos en het Zoniënwoud naar het Meerdaalwoud. Daar werken de eliterenners meerdere keren een lus af alvorens te finishen in Leuven. Zowel in de buurt van de start als de aankomst zullen fandorpen gemaakt worden. Nu de start en aankomst vastliggen, kan werk worden gemaakt van het concrete parcours, waarvoor ook ANB (Agentschap Natuur en Bos) en de diverse gemeenten nog eerst geraadpleegd zullen worden.

Het parcours van het WK – meer bepaald de finishlus in het Meerdaalwoud – loopt in elk geval al door Oud-Heverlee. Aan de zuidkant van Leuven is Oud-Heverlee de poort tot de Brabantse Wouden vanuit de provinciehoofdstad. Oud-Heverlee fungeert volgend najaar, op 15 oktober 2023, dan ook als start- en aankomstplaats van het eerste BK gravel. Het wordt tegelijk een eerste kennismaking met het WK-parcours en de lokale ronde in het Meerdaalwoud.

Gepubliceerd op  di 22 nov 2022