Gratis energiecoachingtraject voor kleine ondernemers

Gepubliceerd op  vr 28 aug 2020
De gemeente Oud-Heverlee neemt deel aan het TERTS-project, een Europees subsidieprogramma Vlaanderen – Nederland, waarbij de focus ligt op het bevorderen van energie-efficiëntie en het toepassen van hernieuwbare energie bij de kleine ondernemer.

De gemeente Oud-Heverlee biedt aan maximum 10 kleine ondernemers (bakkerij, slagerij, horeca, kledingwinkel, kapsalon, feestzaal,…) de kans om beroep te doen op een persoonlijk en gratis energiecoachingtraject. Tot op heden zijn er al 7 trajecten lopende.

Wat houdt dit concreet in voor de ondernemer?

De energiecoach zorgt voor het:

  • Doorlichten van het gebouw, technische installaties en bedrijfsvoering met focus op energiezuinigheid en toepassing van hernieuwbare energieproductie.
  • Voorstellen van energiebesparende maatregelen met telkens het opmaken van een kosten- en batenanalyse en technische haalbaarheid.
  • Aanreiken van innovatieve technieken voor uw onderneming. Hiervoor zijn er beperkte subsidies beschikbaar in het project. Bij interesse zorgt Interleuven voor administratieve begeleiding en ondersteuning.
  • Bespreken van het rapport (ter plaatse) samen met de ondernemer.
  • Indien gewenst is aanvullende begeleiding mogelijk voor die technieken die men verder wilt onderzoeken (bv. opvragen en vergelijken offertes).

Doel van het project: streven naar kleine en relatief goedkope energiebesparende maatregelen met een korte terugverdientijd, die een financiële besparing voor u opleveren.

Hoe kan u deelnemen?

Heeft u interesse in dit gratis begeleidingstraject, dan kan u zich kandidaat stellen uiterlijk tegen 30 september 2020 via https://extranet.interleuven.be/kleineondernemer.

Snel zijn is absoluut de boodschap, want er is nog maar plaats voor maximum 3 ondernemers. Indien er zich meerdere kandidaten aandienen, zal de motivering, het besparingspotentieel en de verscheidenheid in sectoren een belangrijke rol spelen voor de selectie. Deze selectie zal gebeuren door Interleuven, in overleg met de gemeente Oud-Heverlee.

Contact & openingsuren

Lokale Economie

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 34
E-mail
ondernemen@oud-heverlee.be

Naar aanleiding van het Coronavirus werken wij enkel nog op afspraak.

Wens je een afspraak, neem dan contact op met de betrokken dienst via mail of telefonisch van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur (vrijdag tot 16.00 uur).

Meer openingsuren