Gezocht: vrijwilligers voor het uitvoeren van thermoscans

Gepubliceerd op  wo 06 feb 2019
De gemeente heeft een bijkomende camera aangekocht en is op zoek naar bijkomende vrijwilligers. De opleiding om met de camera te leren werken wordt door de gemeente gefinancierd.

Een warmtecamera kan heel nauwkeurig de warmteverliezen van een woning in beeld brengen tijdens de koude wintermaanden. Is het dak goed geïsoleerd? Zou muurisolatie lonen? Is de beglazing van de vensters nog up-to-date? De beelden van een warmtecamera geven een duidelijk antwoord op deze vragen.

Enkele vrijwilligers van de klimaatraad volgden in 2016 een opleiding van een dag bij Syntra om deze beelden te maken en te analyseren. Ze komen bij geïnteresseerde inwoners aan huis wanneer het voldoende koud is om de warmtecamera te kunnen gebruiken en geven ook advies op maat rond energiebesparing. Na het bezoek ontvangt men een rapport met concrete voorstellen.

Gezien de periode waarin het koud genoeg is om de scans te kunnen uitvoeren beperkt is en er reeds een lange wachtlijst is, heeft de gemeente een bijkomende camera aangekocht en is ze op zoek naar bijkomende vrijwilligers. De opleiding om met de camera te leren werken wordt door de gemeente gefinancierd.

Meer informatie en kandidaatstelling: klimaat@oud-heverlee.be of 016 38 88 75

Contact & openingsuren

Milieu

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 75
E-mail
milieu@oud-heverlee.be
Website
www.oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 uur

Morgen

open van 13.30 - 20 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren