Geniet van de zomer met respect voor de buren

Het mooie zomerweer nodigt uit om buiten te vertoeven of om aan de slag te gaan met de klusjes in de tuin of binnen. En daarna genieten van een lekkere barbecue met een muziekje erbij en spelende kinderen buiten.

Stoort het lawaai van de boormachine, heb je last van de rook van de barbecue die bij jou overvliegt of heb je een andere ergernis? De ergernis wordt vaak niet besproken, waardoor het conflict niet opgelost geraakt en escaleert. Dit kan zorgen voor spanning met de buren. Laat het niet escaleren en praat op tijd met je buren! Maak eventueel afspraken. Zo kunnen veel ergernissen worden opgelost.

Heb jij zelf al geprobeerd om te praten met je buur, maar lukt dit niet of durf je niet? Burenbemiddeling kan daarbij helpen. Vrijwillige burenbemiddelaars staan klaar om je te helpen een gesprek te voeren en tot goede afspraken te komen met je buur. Ze zijn neutraal en de informatie die wordt verteld, is vertrouwelijk. Burenbemiddeling is gratis en de deelname is vrijwillig.

Hoe verloopt burenbemiddeling?

STAP 1: Neem contact op met burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be of tel. 016 26 78 41 tijdens de kantooruren.

STAP 2: Burenbemiddelaars komen bij jou op gesprek en gaan nadien op gesprek bij je buur.

STAP 3: Een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein onder begeleiding van de burenbemiddelaars. Samen zoeken naar een voorstel dat voor iedereen aanvaardbaar is.

Voel jij je zelf geroepen om burenbemiddelaar te worden, volg dan de nieuwe opleiding burenbemiddeling die zal doorgaan in het najaar van 2021. Meer informatie vind je in de bijlage of via www.vlaamsbrabant.be/burenbemiddeling

Gepubliceerd op  di 08 jun 2021