Gemeente Oud-Heverlee en Natuur en Bos stimuleren gebruik parkings onthaalpoorten Meerdaalwoud

Het afgelopen jaar hebben we met z’n allen de schoonheid van het Meerdaalwoud opnieuw ontdekt. Helaas heeft de populariteit van het bos ook een keerzijde.

De bosrand en de omgeving lijken nu vooral te worden ingenomen door geparkeerde en vooral foutgeparkeerde auto’s, die zorgen voor hinder en onveilige situaties.

Samen met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid heeft de gemeente Oud-Heverlee de drukte en de parkeersituatie rond het Zoet Water en het woud geanalyseerd. Op basis van die analyse beslisten ze om een aantal kleinere parkings langs de Weertsedreef af te sluiten en de parking aan de minnebron aan het Zoet Water te structureren en te beperken tot acht plaatsen, uitsluitend bruikbaar voor kortparkeren. De Weertsedreef zal tijdens de weekends ook helemaal worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Eerder was al beslist om ieder derde weekend van de maand de Weertsedreef autovrij te houden.

We willen aan de bezoekers die de auto nemen om te komen wandelen, fietsen of spelen in het Meerdaalwoud vooral vragen om gebruik te maken van de drie onthaalpoorten en de parkeerzones die er nu al zijn. Aan het Zoet Water kan je niet alleen parkeren ter hoogte van het Zoetwaterpark, maar is er ook een zeer uitgebreide parking naast de sportterreinen aan de Waversebaan.

In Sint-Joris-Weert is er de parkeerzone aan De Speelberg. Er zal een parkeerverbod worden ingevoerd langs de noordzijde van de straat. In Blanden kan je parkeren op de parking voor De Torenvalk. De onthaalpoorten zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

De politieverordening kan je vinden op onze website.

Gepubliceerd op  do 18 mrt 2021