Federale initiatieven mondmaskers

Gepubliceerd op  wo 06 mei 2020
De federale regering voorziet 2 filters voor alle Belgische inwoners vanaf 12 jaar. Deze filters zullen worden verdeeld via de gemeente. Graag geven wij een stand van zaken.

De Federale overheid verdeelt de filters aan de gemeenten in vijf golven. Volgens de planning krijgt onze gemeente tegen eind mei de volledige levering.
De gemeente bereidt de bedeling voor tegen eind mei, op voorwaarde dat de volledige levering ontvangen werd. De filters zullen aan huis bezorgd worden door de vrijwilligers van OH Helpt, die daarover nog een bericht zullen krijgen in de komende weken. 

Waarvoor dienen de filters van de federale overheid? De filters kunnen gebruikt worden in zelfgemaakte of aangekochte stoffen mondmaskers om het beschermingsniveau van die maskers te verhogen.

Deze filters zijn niet bruikbaar voor het herbruikbaar masker dat je reeds via het gemeentebestuur van Oud-Heverlee ontving. Deze mondmaskers van polyesterkatoen bieden voldoende bescherming. 

Voor stoffen mondmaskers heeft de federale overheid een openbare aanbesteding gelanceerd voor 12 miljoen stuks. Deze aankoopprocedure is nog lopende en hier hebben we verder nog geen informatie over. Zodra we hier meer over weten, zullen we onze inwoners onmiddellijk informeren.

Heb je nog vragen over je mondmasker of wens je jezelf te registreren als vrijwilliger neem dan contact met via OH Helpt, ohhelpt@oud-heverlee.be, 06 38 88 88 .

Raadpleeg zeker ook onze onderhoudstips voor je mondmasker.