COVID-19: Stand van zaken 2 februari

In onze gemeente werden de afgelopen week (van 25 tot 2 februari) opnieuw 6 nieuwe besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Sinds vorige week is er hard gewerkt aan de opbouw van het vaccinatiecentrum. Dit betekent niet alleen de opbouw van vaccinatielijnen en infrastructuur in De Roosenberg, maar ook intensief samenwerken met Bierbeek. Dit weekend zullen wij ook testen, en zo een beter beeld krijgen van het verloop van de vaccinatiecampagne. We zullen alle inwoners via al onze gemeentelijke kanalen blijven informeren.

Wil je graag meer weten over het vaccin, dan kan je terecht op volgende websites: https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie/ of https://www.laatjevaccineren.be/covid-19

Maatregelen voor buitenschoolse activiteiten

In het afgelopen weekend werd ook het MB met betrekking tot de naschoolse activiteiten van kinderen en jongeren gepubliceerd. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, al hebben de sportclubs en verenigingen in onze gemeente er alles aan gedaan om zich conform te organiseren. Belangrijk is dat ouders en jongeren kritisch kijken naar het aantal 'bubbels' waar ze in contact komen.

Bij de publicatie van het MB was er enige verwarring rond het deeltijds Kunstonderwijs. Dat werd later verduidelijkt: Leerlingen kunnen wel academie blijven volgen én 1 hobby daarbij combineren omdat de academie inderdaad als onderwijs bekeken wordt.¬†Uiteraard worden ook in de academie alle maatregelen gerespecteerd.

In het document in bijlagen, vind je nog een verduidelijking van de maatregelen.

Gepubliceerd op  di 02 feb 2021