COVID-19: Stand van zaken 11 januari

Gepubliceerd op  ma 11 jan 2021
Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente is in de week van 4 tot 10 januari licht gestegen. In de afgelopen week kwamen er 3 nieuwe besmettingen bij.

In de afgelopen dagen werd duidelijk, dat ook wij als gemeente een rol zullen spelen in de vaccinatiecampagne. In de loop van deze week ontvangen wij verdere informatie van de provincie Vlaams-Brabant. Wat we nu al weten is dat we zullen samenwerken binnen onze eerstelijnszone (ELZ) Leuven-Zuid. In deze ELZ zitten de volgende gemeenten: Kortenberg, Herent, Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek en Lubbeek.

Aan het eind van de week, moet het duidelijk zijn waar we de vaccinaties zullen organiseren. Per ELZ worden 1 à 2 locaties ingericht als vaccinatiecentrum. Uiteraard zullen we bij de keuze van deze locatie ook rekening houden met minder mobiele inwoners. We zullen jullie blijven informeren via onze website en nieuwsbrieven over de vaccinatieplanning in onze gemeente.

Wil je graag meer weten over het vaccin, dan kan je terecht op volgende websites: https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie/ of https://www.laatjevaccineren.be/covid-19