COVID-19 - stand van zaken 8 oktober 2020

Gepubliceerd op  do 08 okt 2020
In onze gemeente werden de afgelopen week (van 1 tot 7 oktober) 6 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De evolutie van besmettingen wordt door de werkgroep “Lokale uitbraak COVID-19” dagelijks opgevolgd.

De 6 gouden regels die we hier vaker hebben herhaald, lijken in onze gemeente goed te worden nageleefd. We zien geen stijging in het aantal nieuwe gevallen en de besmettingen bestaan voornamelijk uit individuele gevallen, er werden nog geen clusterbesmettingen vastgesteld.

Gouverneur voert uniforme verplichting in om een mondneusmasker te dragen op een aantal
evenementen en publieke plaatsen

Het dragen van een mondneusmasker blijft noodzakelijk op drukke plaatsen waar mensen
samenkomen en het moeilijk is de regels van social distancing na te leven. Dit is op dit moment op het hele grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant het geval voor markten, kermissen, evenementen, recyclageparken en alle voor publiek toegankelijke gebouwen, alsook voor toeschouwers bij sportactiviteiten.


Voor de duidelijkheid en uniformiteit is het derhalve aangewezen dat het dragen van een
mondneusmasker verplicht is in al deze situaties en plaatsen. Dit geldt dus voor toeschouwers van alle sportactiviteiten die plaatsvinden op het grondgebied van Vlaams-Brabant, en op kermissen, markten, evenementen, en in recyclageparken en voor publiek toegankelijke gebouwen. Bovendien verhoogt ook de drukte op de begraafplaatsen één week voor tot en met één week na Allerheiligen aanzienlijk, zodat ook hier gedurende deze periode het dragen van een mondneusmasker aangewezen is.