COVID-19 - stand van zaken 1 oktober

Gepubliceerd op  do 01 okt 2020
In onze gemeente werden de afgelopen week (van 24 tot 30 september) 4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De evolutie van besmettingen wordt door de werkgroep “Lokale uitbraak COVID-19” dagelijks opgevolgd.

De 6 gouden regels die we hier vaker hebben herhaald, lijken in onze gemeente goed te worden nageleefd. We zien geen stijging in het aantal nieuwe gevallen en de besmettingen bestaan voornamelijk uit individuele gevallen, er werden nog geen clusterbesmettingen vastgesteld.

Toch willen we adviseren om de Coronalert app te installeren op je smartphone. Met deze app bescherm je jezelf en anderen. Als een gebruiker van de app besmet is met het coronavirus, kan die persoon een waarschuwing laten uitsturen naar al zijn nauwe contacten van de voorbije dagen. Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contact-center. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. De app werkt volledig anoniem. De app kan worden gedownload via de app store of via google play.