Covid-19 - Mondmaskers verplicht in alle openbare gebouwen

Gepubliceerd op  vr 24 jul 2020
De gemeente Oud-Heverlee treft bijkomende maatregelen om het coronavirus in te dijken. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in alle publiek toegankelijke openbare gebouwen op haar grondgebied. Deze maatregel geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.

Stoffen mondneusmasker verplicht

Om een heropflakkering van het coronavirus tegen te gaan en de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, dringen extra maatregelen zich op. Daarom werd er beslist om het dragen van een mondneusmasker te verplichten voor +12-jarigen in alle publiek toegankelijke openbare gebouwen.

Deze verplichting blijft van kracht zolang de federale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis dit vereisen. In het belang van de volksgezondheid roepen we iedereen op om de regels na te leven. Het coronavirus is immers nog niet weg, integendeel. Dit blijkt uit de recente cijfers van Sciensano.

Gelaatsschermen niet toegelaten

Het mondneusmasker moet een stoffen masker zijn, geen gelaatsscherm. Een gelaatsscherm mag enkel gedragen worden als het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen. Dus, op plaatsen waar een mondmasker verplicht is moet je een stoffen masker dragen. Een gelaatsscherm kan als extra bescherming gebruikt worden mét een stoffen masker, maar niet zonder stoffen masker.

 

Contact & openingsuren

Secretariaat

Adres
Gemeentestraat 2, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 00
Fax
016 38 88 09
E-mail
secretariaat@oud-heverlee.be

Naar aanleiding van het Coronavirus werken wij enkel nog op afspraak.

Wens je een afspraak, neem dan contact op met de betrokken dienst via mail of telefonisch van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur.

Wij danken je voor je begrip.

Meer openingsuren