Brabantse Pijl Cycling Route

Gepubliceerd op  wo 20 mei 2020
Vlaams-Brabant heeft een nieuwe route voor sportieve fietsers. De Brabantse Pijl Cycling Route loodst fietsers langs de mooiste plekjes van het Dijleland.

Toerisme Vlaams-Brabant, Flanders Classics en WSC Rode Sportief lanceren ‘De Brabantse Pijl Cycling Route’. Deze nieuwe route voor sportieve fietsers is 98 km lang en brengt hen langs de mooiste landschappen van het Dijleland.

In het Hageland zijn er met de Sven Nys Cycling Route en de Eddy Merckx Cycling Route al twee wielerroutes in de voetsporen van Vlaams-Brabantse wielericonen. Met De Brabantse Pijl Cycling Route kunnen de wielertoeristen, dankzij de investering van 20.000 euro door Toerisme Vlaams-Brabant, in de Groene Gordel nu ook genieten van de heroïsche passages van een echte voorjaarsklassieker.

Praktisch:

  • Deze sportieve fietsroute is 98 km lang, goed voor 1.033 hoogtemeters.
  • Starten kan aan het Zoet Water in Oud-Heverlee of op het stationsplein in Overijse.
  • De route is bewegwijzerd, maar men kan ook de gpx-co├Ârdinaten downloaden.
  • Het traject van de route loopt over Oud-Heverlee, Korbeek-Dijle, Leefdaal, Duisburg, Vossem, Tervuren, Eizer, Huldenberg, Sint-Agatha-Rode, Overijse, Tombeek, Terlanen, Ottenbrug, even de taalgrens over naar Pecroz, Nethen, Beauvechain en via Opvelp terug naar Oud-Heverlee.

Contact & openingsuren

Vrije Tijd

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 30
Fax
016 38 88 09
E-mail
vrijetijd@oud-heverlee.be

Naar aanleiding van het Coronavirus werken wij enkel nog op afspraak.

Wens je een afspraak, neem dan contact op met de betrokken dienst via mail of telefonisch van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur.

Wij danken je voor je begrip.

Meer openingsuren