500 eeuwen Arenberg in Oud-Heverlee en Heverlee

ARENBERG FESTIVAL

Programma Heverleebos en Meerdaalwoud

Het Arenberg Festival brengt drie maanden lang vijf eeuwen Arenberg tot leven. Heverleebos en Meerdaalwoud staan centraal tijdens het bosweekend Oud-Heverlee en Heverlee op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018.

Kom, ontdek de veelzijdige wereld van de Arenbergs!

Bosweekend

Wist je dat de Arenbergs uitstekende bosbeheerders waren? De prachtige groene gordel rond Leuven hebben we dan ook aan hen te danken. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober ervaar je het Heverleebos en Meerdaalwoud op een geheel andere manier. Een afwisselend buitenprogramma maakt van dit Bosweekend een niet te missen activiteit voor klein en groot.

Op zaterdag brengt een historisch schouwspel met wandelingen, re-enactments en muziekopvoeringen in de bossen de familie weer tot leven. Een afwisselend buitenprogramma voor klein en groot op zondag toont dan weer op een heel toegankelijke manier het belang van duurzaam bos- en natuurbeheer. Een belevenis die je niet mag missen!

Een organisatie van de gemeente Oud-Heverlee, Agentschap voor Natuur en Bos, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee i.s.m. tal van lokale partners.

Meer info en gedetailleerd programma via https://www.arenbergleuven.be/nl/programma/bos-weekend.

Tentoonstelling

Zondag opent ook de tentoonstelling "Vijf eeuwen Arenberg in Oud-Heverlee, Meerdaalwoud en Heverleebos" in De Vlakte, regiokantoor ANB. In deze expo maak je kennis met het belang van de Arenbergs voor de gemeente en haar inwoners en de groene long rond Leuven.

Kan je er 28 oktober niet zijn? Bezoek dan de tentoonstelling op één van de andere openingsdagen.

https://www.arenbergleuven.be/nl/programma/expo-oud-heverlee-opening

Wandelingen

Tijdens een aantal natuurwandelingen ga je met een gids op zoek naar de sporen van de Arenbergs in Heverleebos en Meerdaalwoud.

Organisatie: Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee

www.arenbergleuven.be/natuurwandelingen

Deze activiteiten kaderen binnen het Arenberg Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.