Iridescent Coaching

Wie ben ik?

Ik ben Iris, psychologe en oplossingsgerichte coach.

Ik ben 43 jaar.

Ik woon in Oud-Heverlee en werk als docent in de co-hogeschool Odisee.

 

Ik reis. Ik beweeg graag in de natuur. Ik dans.

Ik glimlach naar mensen. Ik geloof dat de meeste mensen deugen.

Ik sta dankbaar, enthousiast en geduldig in ’t leven. Ik kies voor een zintuiglijk leven vol verwondering. Ik experimenteer graag. Ik heb talloze leermeesters.

Ik ben gedisciplineerd en een dromer.

Mijn passie is luisteren: elkaar tegemoet komen en inspireren via woorden en nabijheid. 

Ik voel meer liefde en vertrouwen dan wanhoop en verwijdering.

 

Wat kan je verwachten van een coachtraject?

 

Ik kijk waar jij wil in investeren. We vermijden de ‘what is the matter with you?’ en richten ons samen op ‘what matters to you?’.

We kijken hoe je grip kan krijgen op tijd: hoe je dingen die nu (té) automatisch lopen, terug autonomer –volgens je eigen normen- vorm kan geven.

We praten, voornamelijk al wandelend. We zorgen dat het een dynamisch traject wordt.

We zoeken samen uit hoe jij kan bijdragen via je job/in je gezin/ruimer... op een manier dat anderen en jijzelf er voldoening aan beleven.

 

Wat kan ik bijdragen als coach?

 

Door mijn 10 jaar training en ervaring in oplossingsgericht coachen leer ik je kijken met frisse ogen. Wat betekent dat ik het eenvoudig hou. Ik kijk graag wat er te leren valt uit crisissen of keuzepunten. Ik zal je helpen om dichter te komen bij wat voor jou waar en helpend aanvoelt. Ik laat je werken met je kwaliteiten. Ik luister nieuwsgierig naar je flowmomenten, je vitamines van motivatie en hetgeen waarvoor je wil zweten. Ik schep ruimte om je veerkracht te herstellen of te trainen.

 

Wat zal zo’n traject je uiteindelijk opleveren?

 

Gezien we vertrekken van hetgeen nuttig is voor jou, kan dit heel diverse richtingen uitgaan. Maar het doel ligt ergens in de richting van stevigheid en helderheid over de volgende stappen die je wil zetten.

Je beseft gaandeweg hoeveel je al weet over jezelf: waar je nu eens echt van houdt, wat je opvallend goed afgaat, wie je bewondert en wie jou waardeert. Dit biedt je de gemoedsrust en het vertrouwen om jezelf te bevrijden van belemmerende ideeën. Je lijdt minder. Jezelf liever en bemoedigender toespreken leidt tot radicale, merkbare verschillen in je voelen. Wat een verzuchting/heerlijkheid om (terug) graag met jezelf onderweg te zijn.

 

We zullen trainen op wat voor jou lastig maar zinvol is. We kijken hoe experimenteren (en daarna vasthouden) van alternatieve patronen jou kunnen helpen om je –nog- vrijer, meer verbonden en competenter te voelen.

Als er maar geleerd, gelachen, bewogen en beleefd wordt. En dat op een systematische en degelijke manier.

 

Een coachgesprek kan starten vanuit een crisis of moeilijkheid, maar ook vanuit een ‘why not?’. Waarom zou ik niet elke dag een beetje bewuster, met meer inzicht in mijn gewenste leven, leven?

Ik vind dat je veelverlangend mag zijn op het vlak van jouw ‘one and precious life’. De niet-gemotiveerde persoon bestaat niet.

  

Concreet:

Reken op een 5-tal coachingsmomenten, in de bosrijke omgeving van Oud-Heverlee of erbuiten. Een coachingsmoment duurt 60 à 90 minuten. We spreken onderling af hoe we deze spreiden. De kostprijs is afhankelijk van de duur (richtprijs: 75 euro/u).

 

Contact:

Bel of mail me voor meer informatie of om een intake-gesprek in te plannen.

 

Getuigenissen:

 

Iris zag mij op een manier waarop ik mezelf nog nooit gezien had. Op basis van onze ontmoeting ontwikkelde ik de I.R.I.S.-methode. Zij leerde me hoe je terugspeelt wat je waardeert aan de ander. IRIS staat voor ‘Interest, Repeat, more Interest, Summarize’. Carola Baxmann

 

Iris is een kansengever. Ze oordeelt niet, ze helpt je ondergesneeuwde beste zelf terug te vinden.

 

Iris’ levenslust is besmettelijk. Ze inspireert door zelf een levenslang lerend, zoekend wezen te zijn. Ik leerde dat het ok is om ‘het niet te weten’. Ik ontdekte dat het voldoende is om te weten welke volgende stap ik wil zetten. Ik werd vaardiger in het nemen van positieve risico’s, deuren openen en kansen grijpen.

 

Ze heeft een topsportmentaliteit. Ze laat je je match spelen, je leven leiden. Ze kijkt mee vanop de zijlijn. Ze moedigt aan zonder te schreeuwen hoe het anders en beter moet. 

 

Iris focust op de kernkwaliteiten van mensen. Ik besef sneller waarom ik me erger aan anderen, en vooral hoe ik zelf uit mijn valkuilen kan blijven. Ik heb door dat het niet gaat over ‘mijn gelijk’ maar over het lef hebben om in mijn eigen waarheid te gaan staan, en vandaaruit duidelijke verzoeken te doen.

 

Contactgegevens

company-contact-box-text-address
Broekstraat 16, 3050OUD-HEVERLEE
company-contact-box--text-gsm
0486767493
company-contact-box--text-e-mail
iris@iridescent.be
company-contact-box--text-website
www.iridescent.be
company-contact-box--text-organisatietype
zelfstandige life-coach in bijberoep

Contactpersoon

De Coster Iris

company-contact-box--text-tel
0486767493
company-contact-box--text-gsm
0486767493
company-contact-box--text-e-mail
iris@iridescent.be