Afspraken maken bij burgerzaken werkt weer!

Door een foutje in het systeem, was het sinds gisterenavond niet meer mogelijk om een online afspraak te maken bij burgerzaken. Die fout is nu hersteld en dus kan je opnieuw afspraken inplannen voor volgende week.

Feestdag Vlaamse gemeenschap

Morgen en vrijdag zijn onze diensten gesloten, naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse gemeenschap, en een daaropvolgende brugdag. 

Zomerdrukte

Het was de afgelopen weken erg druk bij burgerzaken, vaak controleren mensen te laat of ze nog een geldig eID of internationaal paspoort hebben. Je kijkt ook best na of je rijbewijs geldig is, wanneer je van plan bent in landen buiten de EU een voertuig te besturen. Voor een eID of paspoort bestaan er spoedprocedures, maar dat is niet het geval voor rijbewijzen. Wij kunnen ook zelf geen geldig document maken.

Een eID moet je altijd zelf komen afhalen, omdat je dan ook opnieuw je vingerafdrukken moet laten scannen. Een kids-Id kan wel door een ouder worden afgehaald, maar bij de aanvraag moet het kind aanwezig zijn.

En ja, we hebben nog steeds een fotocabine, in het gebouw op nr.10. Daar kan je altijd terecht tijdens onze kantooruren en tijdens de avondopening op dinsdag.

Tot slot

Burgerzaken werkt ondertussen al ruim twee jaar op afspraak, omdat we zo veel efficiënter kunnen werken. Elke aanvraag, ook een document dat je komt afhalen, vraagt altijd administratie. Dat proberen we nu zoveel mogelijk voor te bereiden en af te werken op momenten dat er geen afspraken zijn. Op deze dienst wordt ook een brede waaier aan taken opgenomen, veel meer dan het aanvragen van identiteitsdocumenten. 

We proberen alle burgers zo vlot mogelijk en zo goed mogelijk te helpen. Daardoor gebeurt dat een afspraak uitloopt of op de momenten dat we zonder afspraak werken, er soms langere wachtrijen ontstaan.

Gepubliceerd op  wo 10 jul 2024

Contact & openingsuren

Burgerzaken (op afspraak)

Adres
Gemeentestraat 2, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 50
E-mail
burgerzaken@oud-heverlee.be
Website
https://afspraakBurgerzaken.oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9u - 12u

Morgen

open van 13u - 16u30 & 17u30 - 19u30

Aangepaste openingsuren tijdens zomervakantie.

Opgelet, tijdens de zomervakantie, van 1 juli tot 31 augustus werken met ander openingsuren. Dan werkt de dienst elke dag op afspraak, alleen op woensdagochtend en dinsdagavond van 17.30u tot 19.30u werken we zonder afspraak.

Op dinsdag 30 juli en dinsdag 27 augustus is er geen avondopening.

Meer openingsuren