Wijncursus: 'Initiatie, wijnproeven echt niet moeilijk'

Na deze avond zal wijn voor u nooit meer hetzelfde zijn! U leert de basistechnieken van wijnproeven toepassen zodat u de juiste wijn kiest voor uw etentje.
U proeft wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk en leert meer over de geheimen van wijn maken, serveren en bewaren…
Tijdens deze avondsessie leert elke wijnliefhebber zijn smaakpapillen optimaal te gebruiken. Op eenvoudige wijze worden u de basistechnieken van het wijnproeven bijgebracht. Aan de hand van minstens 8 wijnen leert u de specifieke aroma's te onderscheiden en de wijn-kwaliteiten te omschrijven.

Ook meer technische onderwerpen komen aan bod zoals de aanwezigheid van tannine, de zuurtegraad en het alcoholpercentage, het belang van de "vinificatie".

Kortom, deze introductie tot de wijnwereld is uw eerste stap naar meer kennis en wijnplezier.

Plaats:
Degustatiezaal 't ConVINium, Bierbeekstraat 21, 3052 Blanden

Datum:
do. 19 september 2019 (*)

Uur:
19u30 - 22u00

Kostprijs:
€ 40 per persoon

Lesgever:
Peter Cattersel, WSET Certified Advanced


Heeft u interesse voor deze tasting? Voor inschrijvingen of meer informatie, mail naar wijnen@dulst.be
* Deze lesavond zal doorgaan als er minstens 18 pers. zich ingeschreven hebben - max. 24 personen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • do 19 september 2019
    van 19.30 tot 22 uur

Prijs

€ 40,00
Basistarief: 40,00 €

Waar

DULST wijn met advies
Bierbeekstraat 21, 3052 Blanden (Oud-Heverlee)