Wandeling doorheen de Doode Bemde (6,5 km)

Op deze wandeling nemen we jullie mee door de Doode Bemde, een parel van een natuurgebied gelegen in de vallei van de Dijle. Dit gebied is allesbehalve doods maar vormt voor vele dieren en planten een ideale biotoop. Veel watervogels, maar ook Ijsvogels en Bevers genieten hier van al het moois, met als grote leidraad de natuurlijk meanderende Dijle doorheen het gebied. Een absolute topper!

linda@effenweg.be

Doorheen de straten van de dorpskern van Sint-Joris Weert bereiken we de Dijle waar we deze rivier volgen en het meest waardevolle natuurgebied van de Dijlevallei doorkruisen : de Doode Bemde. Het gebied is allesbehalve dood, Doode Beemden betekent onbruikbare graslanden. Doordat de Dijle hier nog elk jaar overstroomt hadden deze graslanden niks van doen in de landbouw. We meanderen mee met de Dijle langs grind- en graspaden en door weilanden. Her en der kunnen we, met wat geluk, sporen van bevers terugvinden. Bosjes en open gebieden wisselen elkaar af terwijl de Dijle ons blijft vergezellen tot net voor de laatste km tot aan het NMBS station van Oud-Heverlee. Vanaf dan volgen we even een rijbaan tot we terug aan het station zijn. Van hieruit nemen we de trein terug naar Leuven (om 15u52', 16u25' of 16u52 ) of naar Oud-Heverlee (om 15u35', 16u09' of 16u35') (uurroosters onderaan) Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en op tijd even gepauzeerd. Honden zijn welkom, op voorwaarde dat ze ten allen tijde strikt aangelijnd blijven. Gelieve bij inschrijving te vermelden of je rechtstreeks naar Sint-Joris-Weert komt of mee reist met de trein vanuit Leuven (13u26').

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via linda@effenweg.be of 0476/35.77.14

Openbaar vervoer

Er is de mogelijkheid om in groep de trein te nemen in Leuven om 13u26' tot Sint-Joris Weert (aankomst 13u38') of je komt rechtstreeks. Wie met de trein komt, gelieve dit door te geven bij inschrijving, zodat we jullie kunnen contacteren met meer nieuws.

Op de terugweg kan men vanaf het station van Sint-Joris-Weert de trein nemen terug naar Leuven (om 15u52', 16u25' of 16u52 ) of naar Oud-Heverlee (om 15u35', 16u09' of 16u35').

Carpoolen

Geen of een moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar het vertrekpunt? Bezoek dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar men vraag en aanbod kan plaatsen. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vr 29 maart 2019
    van 14 tot 17 uur

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €

Waar

Parking station NMBS
Stationstraat, 3051 Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee)

Organisatie

Effen Weg vzw