Bushcraftweekend

Heb jij ook altijd al eens Bear Grylls willen zijn? ?? Wil jij meer te weten komen over de natuur om je heen? ???? Dan is dit bushcraftweekend het perfect outdoorweekend voor je! ??

Bushcraft is het langdurig overleven in de natuur omdat je daarvoor gekozen hebt. Je probeert het zo comfortabel mogelijk te maken met natuurlijke middelen.

Het Bushcraft Basis Weekend dat we jullie aanbieden is een introductie tot het leven in en met de natuur. Je leert primitief vuur maken, eetbare planten herkennen, verschillende sheltertechnieken en koken op kampvuur.
Na twee dagen kijk je op een heel andere manier naar je omgeving en ga je naar huis met een rugzak vol nuttige vaardigheden en kennis voor je volgende avontuurlijke reis!

PRAKTISCH

Op zaterdag komen we om 9u allemaal samen op onze kampeerplek in Sint-Joris-Weert. We hebben een volle planning, want er moet heel wat gebeuren om van de natuur te kunnen leven.

We starten met een workshop sheltertechnieken en bouwen zo ons kamp op. Daarna leren we vuur maken en bereiden we onze lunch. In de namiddag gaan we op ontdekkingstocht naar eetbare planten. Deze kunnen we 's avonds gebruiken voor dat lekker avondmaal dat we zelf maken op het zelf aangestoken kampvuur. Lekker nakeuvelen aan het kampvuur en we gaan de nacht tegemoet in ons kamp.

Zondag ontbijten we samen en starten we meteen met ori√ęntatietechnieken. Deze zetten we meteen om tijdens een stevige wandeltocht. 's Middags maken we een lekkere brunch op het kampvuur uiteraard. We krijgen nog extra vuurtechnieken en beginnen helaas al aan onze afbraak van het kamp. Om 16u00 staan we weer gepakt en gezakt in de propere natuur om huiswaarts te keren.

INBEGREPEN IN DE PRIJS

- Verblijf op kampeergrond in tenten met sanitair en douche
- Avondmaal op zaterdag en ontbijt + lunch op zondag
- Koffie, thee, water
- Alle materialen voor de verschillende workshops (?zoals magnesiumsticks, vuurslag, vuursteen, tondel, kompassen, specifiek kaartmateriaal, vuurschalen, Dutch Ovens, driepoten, roosters, brandhout, shelterzeilen, touwen, …)
- Workshops gegeven door Fagus Outdoor
- Organisatie van het kampeerweekend door Karavaan-begeleider

Niet inbegrepen:
- Vervoer heen en terug (we voorzien een - link om te carpoolen + mogelijkheid om met openbaar vervoer te komen)
- Extra drankjes
- Persoonlijke uitgaven

MEE TE NEMEN
- Kampeergerief: slaapzak en matje
Bord, bestek, beker, drinkbus
- Kledij aangepast aan het weer (twee dagen buiten)
- Wandelschoenen
- Zakmes, zaklamp, notitieboekje + balpen
- Eventueel kompas
- Toiletgerief
- Je kan aan het kampvuur ook Hopperbier drinken, dat betaal je ter plaatse. In dat geval neem je dus ook wat zakgeld mee.

INSCHRIJVEN?
Via onze website!

Iedereen is welkom bij Karavaan, daarom bieden we deze activiteit ook aan via het Netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Kom je in aanmerking om via hen te boeken? Dan kan je aan een sterk verminderd tarief mee met ons op pad! Heb je andere vragen rond de betaling van deze activiteit? Blijf er niet mee zitten en mail even naar collega Jannes op jannes@karavaan.be, hij helpt je graag!

Wanneer

  • za 1 juli 2023
    van 9 uur

Waar

Hopper Jeugdverblijf De Kluis
De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee)