Euthanasie door Chris Aubry

Euthanasie door Chris Aubry
We hebben allen een of meerdere ervaringen met het overlijden van naasten en we hebben ook een idee over het ideale levenseinde.
De ervaring met mensen in deze levensfase leert dat weinigen correct voorspellen hoe ze zullen reageren eens het zover is.

Volledige controle over dat levenseinde is een illusie, ondanks de mogelijkheid tot euthanasie.

De wetgeving over medische beslissingen bij het levenseinde laat toe voorafgaand te bepalen welke beslissingen genomen moeten worden, ook als we het zelf niet meer kunnen zeggen.

Voorbeelden uit de praktijk, een heldere uiteenzetting over de wetgeving en de mogelijkheden van goede palliatieve zorg komen in deze lezing aan bod.

Nadien is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.
Chris Aubry:

Opleiding: verpleegkundige en master verplegingswetenschappen, master toegepaste ethiek.

Loopbaan: verpleegkundige op oncologie en palliatieve zorg, hoofdverpleegkundige oncologie en heelkunde kinderen, verpleegkundig manager geriatrie en psychiatrie, stafmedewerker faculteit geneeskunde (artsenopleiding) en gastdocent ethiek en palliatieve zorg in verpleegkundige opleidingen.

 
Lezing in zaal Caverelle, Kauwereelstraat 9, 3051 Sint-Joris-Weert.
Prijs leden 8 €, niet-leden: 15 € (Welkomstdrink, taart en koffie inbegrepen)
Inschrijven doe je door het bedrag over te schrijven op rekening BE11 7343 1104 4148 van Neos Oud-Heverlee met vermelding Euthanasie en de namen van de deelnemers, samen met een mailtje naar secretariaat.neosoudheverlee@gmail.com

Wanneer

  • do 20 april 2023
    van 14 uur

Waar

Neos OUD-HEVERLEE
Kauwereelstraat 9, 3051 SINT-JORIS-WEERT

Organisatie

NEOS Oud-Heverlee