Pauselijke Zegen voor de kapel van Steenbergen

De Hoogdag van Maria Hemelvaart op 15 augustus krijgt dit jaar een extra dimensie. De kapel van O.L.-Vrouw van Steenbergen aan het Zoet-Water mocht een oorkonde van Paus Franciscus ontvangen.
Tijdens de openluchtmis van 10u zal de prachtige, ingelijste oorkonde, met de Pauselijke Zegen, door parochiepriester Stefaan Callebaut overhandigd worden aan Marc Eneman, voorzitter van de vrienden van O.L.-Vrouw van Steenbergen. De oorkonde zal in de kapel opgehangen worden. Vrij vertaald luidt de tekst : ' Paus Franciscus geeft zijn Apostolische Zegen aan priester Stefaan Callebaut en aan de gelovigen van de gezegende kapel van O.L.-Vrouw van Steenbergen. Hij roept op tot een nieuwe overvloed van hemelse genade en gunsten onder de voortdurende bescherming van de Heilige Maagd Maria.'
Reeds in de vorige eeuwen werden er door verschillende Pausen gunsten verleend aan de personen die de kapel bezoeken. Het Heilig Sacrament wordt elke zondag van 14u tot 17u uitgestald. Een bron van genade in deze onzekere tijden. Na de openluchtviering van 15 augustus om 10u volgt de processie, feestelijk opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie De Weergalm van Meerdael.
Hartelijk welkom!
Info tel. 016 47 20 75

Wanneer

  • ma 15 augustus 2022
    van 10 tot 13 uur

Waar

Kapel O.L.Vrouw van Steenbergen
Witte Bomendreef , 3050 Oud-Heverlee

Organisatie

De vrienden van O.L.-Vrouw van Steenbergen, vzw