ZOET WATER TOUR: Int tsuet woater emmek men èt verloure!

Kennismaking met het rijke verleden en het erfgoed rond het Zoet Water. Duurzame ontsluiting met een grote variatie aan programma's.
1. Individueel, met de familie of met vrienden: verken de historische locaties langs de vijvers van het Zoet Water . Download de Erfgoedapp van FARO op je telefoon en scan de QR-codes op de 9 erfgoedpanelen langs de vijvers. Het verleden van het Zoet Water gaat voor u open.
Je kan ook gebruik maken van de wandelgids ' Verken je erfgoed rond het Zoet Water' met 3 wandellussen en kaartje. Te verkrijgen via de Geschied- en Heemkundige kring Oud-Heverlee. Op 15 augustus tijdens 'Zoet Water zomert' kan je aan de Kunstdam tegenover Bleu Blanc de 'Zoet Water Tour' ontdekken met de QR-code, onder begeleiding.
2. Breng een bezoek aan de fototentoonstelling HET ZOET WATER DOOR DE EEUWEN HEEN, in groep in het Streekhuis Dijleland, Witte Bomendreef 1, 3050 Oud-Heverlee. Op aanvraag onder deskundige historische begeleiding. Te combineren met de Zoet Water Tour met de nodige ondersteuning door een gids.
Contacteer ons: erfgoedmeedaal@hotmail.com
3. Bekijk de beste foto's van vroeger en nu en bewaar je kennis door het aanschaffen van een boek:
- 'Het Zoet Water door de eeuwen heen. Fotoboek met historische hoogtepunten en herinneringen om te koesteren' van Jean Binon en Paul Coeckelbergh. Prijs: € 30.
- '@Wouters Wondere Wereld' van Guy Gilias. Fotoboek met commentaar, duiding en anekdotes van de werken van beeldhouwer Ad Wouters in Heverleebos, Meerdaalwoud, het Zoet Water, de Kruidtuin en andere plaatsen in Leuven. Prijs: € 30.
De boeken zijn te verkrijgen in boekhandels van Leuven: Standaard Boekhandel, Barboek (Schrijnmakersstraat) en Boekarest (Ladeuzeplein) of bij de Geschied- en Heemkundige kring Oud-Heverlee: erfgoedmeerdaal@hotmail.com of telefonisch 016 40 13 06.
4. Educatief programma voor leerlingen van basisscholen en secundair onderwijs over het historisch erfgoed aan het Zoet Water. Programma op maat op aanvraag.
Contacteer de voorzitter van de Geschied- en Heemkundige Kring: paul.coeckelbergh@telenet.be of Regionaal Landschap Dijlelaand: info@rdl.be

Wanneer

  • zo 3 april 2022
    van 14 uur

Waar

Streekhuis Dijleland
Witte Bomendreef 1, 3050 Oud-Heverlee

Organisatie

Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee