Wandeling rond de Kapel van Steenbergen en de vijvers van het Zoet Water met digitale ontsluiting

Wandelen rond de Kapel van OLV van Steenbergen en rond de vijvers van het Zoet Water staat voor een ontspannen en recreatie in het unieke natuurgebied van het Zoet Water en aansluitend in Meerdaalwoud en Heverleebos. Bovendien leer je de boeiende geschiedenis van deze site kennen langs digitale weg. Door het scannen van de QR codes met je smartphone kom je alles te weten over het verleden van de Kapel en van het Zoet Water met de historische gebouwen en de site: de Kapel, Het Spaans Dak en de vijvers, het boswachtershuis De Fonteyn, Herbergen In de Molen en Aqua Dulce, het vroegere Hotel-restaurant St. -Jean en het recreatiepark, het vroegere Lunapark. Ideale uitvalsbasis voor langere wandel-en fietstochten in het Meerdaalwoud en Heverleebos. Bezinning en rust kan je vinden in de mooi gerestaureerde kapel van OLV van Steenbergen. Geniet van de omgeving waar vroeger de adellijke families van Arenberg reeds hun ontspanning zochten: jagen, wandelen, vissen, lezen, spelen, paardrijden, familiebijeenkomsten en ontvangst van genodigden... Voor een hapje en een drankje kan je terecht in de horecazaken rond de vijvers.
Deze digitale ontsluiting was mogelijk met de steun van HERITA vzw, Open Monumenten, de Vlaamse erfgoedorganisatie.
De wandelingen kunnen best individueel of in kleine groepjes en duren 1 u tot 1 u 30 zonder bezoek aan de kapel. Na OMD kunnen de wandelingen heel het jaar door dankzij de aanwezigheid van de QR codes. De brochure met wandelroute 'Oud-Heverlee en de Kapel van Steenbergen' is te verkrijgen in de gemeentelijke bibliotheek van Haasrode 016 38 89 50 of www.oud-heverlee.bibliotheek.be

Organisatie van de Vrienden van OLV van Steenbergen en de Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee met de steun van het gemeentebestuur van Oud-Heverlee.
Met steun van de gemeente Oud-Heverlee en ANB wordt na OMD an dit project een permanent karakter gegeven.
Meer info: www.geshemkringoh.weebly.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  •  zo 13 september 2020 tot wo 30 september 2020

Prijs

Gratis

Waar

Kapel van O.-L.-V. van Steenbergen
Witte Bomendreeef 1, 3050 Oud-Heverlee

Organisatie

Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee