Zoetwaterpark

Dit is een gezellig en gezinsvriendelijk park voor creatieve kinderen, speelse ouders en leerkrachten met fantasie. De kinderen kunnen er ongestoord spelen en ravotten in de speeltuin. Toekijken kan vanop een rustig terrasje met hapjes en drankjes binnen handbereik. Er zijn ook vijf vijvers. In het Heverleebos en het Meerdaalwoud kan je wandelen.

ZOETWATERPARK
Het Zoetwaterpark met speeltuin is het jaar rond gratis toegankelijk.
Het actieve doe-park is een speeltuin over een oppervlakte van vier hectare! Kinderen kunnen hun hartje ophalen en hun fantasie de vrije loop laten!

VIJVERS
Voor 1600 was de vallei van het Zoet Water een groot moeras met verschillende bronnen. De vijvers werden uitgegraven in het begin van de 17de eeuw. Tussen de verschillende vijvers zijn dammetjes gebouwd en werden overloopsystemen voorzien die het mogelijk maken het waterpeil per vijver te regelen. Doorheen deze vijvers loopt de Vaalbeek, die ontspringt in het nabije dorp met dezelfde naam.

HEVERLEEBOS EN MEERDAALWOUD
Het Heverleebos en het Meerdaalwoud, gelegen ten zuiden van Leuven, vormen één van de belangrijkste openbare bosgebieden in Vlaanderen.
Het Heverleebos, met een oppervlakte van ongeveer 650 ha, strekt zich uit op een zachtgolvend plateau, waarvan de hoogte schommelt tussen 50 en 70 meter boven de zeespiegel. In het westen wordt het plateau begrensd door de Dijlevallei, in het zuiden door de vallei van de Vaalbeek. Het Meerdaalwoud, met het Mollendaalbos, heeft een oppervlakte van 1319 ha en overdekt het grootste gedeelte van een plateau dat in het westen begrensd wordt door de Dijlevallei, in het zuiden door de vallei van de Nethen, in het oosten door de vallei van de Mollendaalbeek en in het noorden door de vallei van de Vaalbeek. Diverse wandelwegen en wegen voor mountainbikers en ruiters.

KAPEL VAN O.L.V. VAN STEENBERGEN
Bij de kruising van de Witte Bomendreef met de Kapelledreef staat de mooi gerestaureerde barokke kapel van Onze Lieve Vrouw van Steenbergen. In 1606 werd er een eerste kapel gebouwd. De oorsprong moet worden gezocht in een Mariabeeldje, dat was bevestigd aan een oude eik in het bos ten zuiden van de vijvers. De "Minneborne" ligt vlakbij. Omstreeks 1600 bleken daar wonderen te gebeuren. Mensen, die leden aan "hete koorts of moeraskoorts" vonden er genezing.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Waar

Zoetwater
Maurits Noestraat, 3050 Oud-Heverlee