Aanmeldingsprocedure voor scholen in Oud-Heverlee

Gepubliceerd op  wo 03 jul 2019
Tijdens een overlegvergadering met alle directeurs van de basisscholen van Oud-Heverlee hebben de directeurs voorgesteld om een centrale aanmeldingsprocedure in te voeren voor alle scholen op het grondgebied van Oud-Heverlee.

Tijdens een overlegvergadering met alle directeurs van de basisscholen van Oud-Heverlee, met name van de 3 gemeentescholen en de 2 vrije scholen, hebben de directeurs voorgesteld om een centrale aanmeldingsprocedure in te voeren voor alle scholen op het grondgebied van Oud-Heverlee.

De centrale aanmeldingsprocedure zal toelaten om kinderen digitaal in te schrijven. Basisscholen met capaciteitsproblemen die de mogelijkheid wensen te hebben om kinderen te weigeren op basis van hun capaciteit, zullen in de toekomst wellicht verplicht digitaal dienen te laten aanmelden. Als belangrijkste criteria kunnen onder meer de schoolkeuze van de ouders en de afstand tot de school gelden. Op die manier blijven de basisscholen buurtscholen.

De gemeenteraad van Oud-Heverlee besliste in zitting van 24 juni 2019 dat inschrijvingen voor alle basisscholen van Oud-Heverlee voor het schooljaar 2020-2021 en voor de schooljaren nadien niet meer vanaf 1 september maar ten vroegste vanaf 1 maart van het voorgaande schooljaar zullen ingaan en via een centrale aanmeldingsprocedure zullen verlopen.

Contact & openingsuren

Secretariaat

Adres
Gemeentestraat 2, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 00
Fax
016 38 88 09
E-mail
secretariaat@oud-heverlee.be

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren