Aanmeldingsprocedure basisonderwijs toewijzing vlot verlopen

Gepubliceerd op  do 14 mei 2020
Voor de aanmeldingen voor het schooljaar 2020-2021 werkten Leuven, Bierbeek, Oud-Heverlee en Herent samen. 96,55% van de leerlingen kan terecht in de basisschool van eerste voorkeur.

In totaal hebben er 4.188 kinderen zich aangemeld voor een stoeltje in een basisschool.
Voor de gemeente Oud-Heverlee hebben 216 kinderen zich aangemeld. Van alle kinderen kreeg 96,55% ondertussen te horen dat ze terecht kunnen in een school van eerste voorkeur. 3,45% kreeg te horen dat ze terecht kunnen bij hun tweede voorkeur.

Toewijzen in twee stappen
De toekenning van de plaatsen gebeurt in twee fases. Kinderen die al een broer of zus in de voorkeurschool hebben of┬ákinderen waarvan één van de ouders in de school werkt, krijgen voorrang.
In een tweede fase verdeelt een computersysteem de overige kinderen over de scholen. Daarbij houdt het systeem rekening met de voorkeur en de afstand van de woon- of werkplaats tot de school. Die verdeling gebeurde in de laatste week van april.

Aanmelden in coronatijd
Door de quarantainemaatregelen hadden sommige ouders de weg naar het aanmeldsysteem niet meteen gevonden. Hierdoor werd de vastgelegde aanmeldperiode verlengd tot 14 april 2020 i.p.v. tot 31 maart 2020.
In totaal hebben er 216 kinderen zich aangemeld voor een plaats in een school binnen de gemeente Oud-Heverlee. Hiervan zijn 109 kinderen woonachtig binnen de gemeente.

De volgende stappen
Vanaf 4 mei kunnen ouders hun kind inschrijven in de school waarvoor ze een voorbehouden plaats kregen. Ouders die vergaten om hun kind aan te melden, kunnen vanaf 29 mei rechtstreeks contact opnemen met een school om te zien of die nog plaats heeft voor hun kind. Ondanks de quarantaine-maatregelen is alles vlot verlopen.

We beseffen dat het voor ouders en kinderen niet gemakkelijk is om in te schrijven in een school die ze misschien niet bezochten. Wie dringende vragen heeft of behoefte om persoonlijk kennis te maken met de toegewezen school, maar dat door de coronacrisis niet kon, kan dat telefonisch doen.

Je kan de contactgegevens raadplegen van de gemeentelijke basisscholen en het gesubsidieerd vrij onderwijs.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure vind je hier.

Contact & openingsuren

Secretariaat

Adres
Gemeentestraat 2, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 00
Fax
016 38 88 09
E-mail
secretariaat@oud-heverlee.be

Naar aanleiding van het Coronavirus werken wij enkel nog op afspraak.

Wens je een afspraak, neem dan contact op met de betrokken dienst via mail of telefonisch van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur.

Wij danken je voor je begrip.

Meer openingsuren