Gemeente Gemeente Oud-Heverlee

Heraanleg gedeelte Blandenstraat inclusief aanleg van fietspaden

Gepubliceerd op  di 14 feb 2017
Op maandag 13 februari vond een informatievergadering plaats over de werken in de Blandenstraat. De nutswerken in de Blandenstraat starten op 20 februari en zullen 2,5 maanden duren. Aansluitend zal aannemer Van Hoeyveld de wegenis heraanleggen.

De Blandenstraat is een belangrijke verbindingsweg doorheen de gemeente gelegen in een schoolomgeving. Verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers is dan ook een belangrijke prioriteit. Om in beide richtingen ruimte te maken voor een fietspad, wordt de straat versmald. De werken lopen van aan de Konijnenhoekstraat tot aan de Dassenstraat, waar momenteel ook de fietspaden vernieuwd worden. Zo ontstaat er eindelijk een veilige fietsverbinding doorheen Haasrode en Blanden. Ook de parkeersituatie in de Blandenstraat zelf wordt verduidelijkt. Nu wordt er immers nog regelmatig op gevaarlijke plaatsen geparkeerd, wat onveilige situaties creëert. 

Vanaf 20 februari starten de werken. In een eerste fase worden alle nutsvoorzieningen vernieuwd. In een tweede fase wordt de weg volledig heraangelegd. De rijbaan wordt versmald, om plaats te maken voor fiets- en voetpaden. Deze werken starten vermoedelijk begin mei en zullen hopelijk afgerond zijn eind december 2017.

Voor het plaatselijk verkeer en De Lijn is er in de Blandenstraat eenrichtingsverkeer mogelijk richting Blanden en richting Leuven/Bierbeek wordt een omleiding voorzien langs de Armand Verheydenstraat. Deze straten zullen ook deels eenrichtingsverkeer worden tijdens de werken. Lokale handelaars blijven maximaal bereikbaar. 

Tijdens fase 2 wordt alle lokaal verkeer omgeleid via Armand Verheydenstraat (richting Leuven) of via Dalemstraat/Kerkeveld (richting Blanden). 

Alle doorgaand en zwaar verkeer wordt gedurende de hele periode omgeleid via de Parkstraat en Expressweg.

 

 

Ondernemers die hinder ondervinden door openbare werken kunnen een hinderattest aanvragen bij de gemeente voor het aanvragen van een inkomenscompensatievergoeding, een rentetoelage of waarborg. Meer informatie vindt u in onderstaande bijlage (hinder bij openbare werken voor handelaars.doc) en de nodige aanvraagformulieren en regelgeving via deze links:

Aanvraagformulier tot het verkrijgen van een hinderattest
Formulier eerste aanvraag vergoeding/verlenging van de vergoeding
Rentetoelage hinder openbare werken
Vlaio

 

 

 

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 103054Oud-Heverlee
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 & 18 - 20 uur

Morgen

open van 9 - 12.30 uur
Meer openingsuren