Verkaveling woonuitbreidingsgebied Haasrode

Gepubliceerd op  wo 03 apr 2019
Het schepencollege weigerde recent de verkavelingsvergunning fase 1 van het woonuitbreidingsgebied van Haasrode. Het schepencollege blijft echter wel geloven in een verdere ontwikkeling van dit binnengebied.

Het schepencollege weigerde recent de verkavelingsvergunning fase 1 van het woonuitbreidingsgebied van Haasrode. Er werden 73 bezwaren ingediend tegen dit project.

Het schepencollege zag enkele belangrijke tekorten in het project zoals het nu voorligt. Er waren te weinig kwalitatieve groenzones voorzien. Er was een beperkte variatie in het type woningen. Belangrijke doelgroepen als alleenstaanden, kleine huishoudens, senioren, ... kwamen onvoldoende aan bod. Ook inzake mobiliteit zijn er nog belangrijke verbeterpunten.

Het bestuur volgt met deze beslissing het negatief advies van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, de gemeentelijke omgevingsambtenaar en van de Vlaamse Bouwmeester. 

Het schepencollege blijft echter wel geloven in een verdere ontwikkeling van dit binnengebied. In samenspraak met eigenaars, inwoners, de ontwikkelaar en het team van de Vlaamse Bouwmeester zullen we op korte termijn proberen tot een meer gedragen plan te komen. 

Contact & openingsuren

Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 70
Fax
016 38 88 09
E-mail
ruimtelijke.ordening@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten (Paasmaandag)

Morgen

open van 13.30 - 20 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren