Recyclagepark (containerpark)

Op het recyclagepark kan u terecht met de meeste soorten afval. De meeste afvalsoorten worden aanvaard tegen betaling, en enkele soorten gratis.

U kan alle informatie in verband met openingsuren, kostprijs en betaalmethodes terugvinden op de webpagina van EcoWerf.

De tarieven zijn hetzelfde in alle recyclageparken van Ecowerf die werken met diftar op basis van volume. Op die manier kan ook hier gewerkt worden aan de vermindering van de afvalberg en een eerlijke verdeling van de werkingskosten.

Een bezoek aan het recyclagepark vermijden

Voor heel wat afval kan u ook elders terecht: herbruikbare goederen kan u brengen of laten ophalen door de kringwinkel, textiel kan u kwijt in een textielcontainer, glazen flessen, bokalen en flacons kan u naar de glasbollen brengen en papier, karton, PMD, GFT, grofvuil, snoeihout en oude metalen kunnen meegegeven worden met de inzameling huis aan huis.

Hiernaast kan u best proberen om onnodig afval zo veel mogelijk te vermijden. Zo kan een antireclamesticker al heel wat ongewenst papier vermijden en kan groenafval gecomposteerd worden. Verpakkingsafval kan vermeden worden door navulbare verpakkingen, onverpakte producten of het alternatief met het minste verpakkingsmateriaal te kiezen. Ook door het kiezen van duurzame en herbruikbare producten (vb. herlaadbare batterijen i.p.v. wegwerpbatterijen) wordt de afvalberg beperkt.

Bijkomende vragen

Met bijkomende vragen kan u contact opnemen met de Dienst Milieu via milieu@oud-heverlee.be of 016 38 88 75.