Proefproject Schoolstraat in de Pastoor Tilemansstraat wordt verlengd

Gepubliceerd op  ma 06 jan 2020
Gezien het grote succes van de schoolstraat in de Pastoor Tilemansstraat, heeft het gemeentebestuur beslist om het proefproject te verlengen tot en met 30 juni 2020, einde van dit schooljaar.

Wij verwachten in deze periode de uitslagen van de enquête die door de school wordt georganiseerd en onderzoeken hoe de schoolstraat definitief vorm kan krijgen en welke aanpassingen er aan de infrastructuur nodig zijn.

Ter herinnering, in een schoolstraat is de openbare weg voorbehouden voor voetgangers en fietsers.

Alleen bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of van wie de garage in die straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen, wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de wegbeheerder, hebben toegang tot de schoolstraat.
Bestuurders die in de schoolstraat rijden, doen dit stapvoets; ze laten de doorgang vrij voor de voetgangers en fietsers, verlenen hen voorrang en stoppen er zo nodig voor. De bestuurders van gemotoriseerde voertuigen brengen de voetgangers en fietsers niet in gevaar en hinderen hen niet. Uitrijden van de schoolstraat is toegelaten tenzij anders bepaald door de wegbeheerder.

De schoolstraat zal nog altijd plaatsvinden tijdens de schooldagen tussen 8.15 en 9.00 uur s' morgens en tussen 15.15 en 16.00 uur in de namiddag (tussen 11.35 en 12.20 uur op woensdag).

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)

Morgen

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)
Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, werken wij ENKEL nog op afspraak. 
We vragen aan onze inwoners om niet-dringende bezoeken aan het gemeentehuis uit te stellen.
 
Gelieve een afspraak bij voorkeur via mail aan te vragen.
Meer openingsuren