Helpende handen gezocht voor een gezin in het lokaal opvanginitiatief Sint-Joris-Weert (Vrijwilligerswerking)

Het OCMW heeft in samenwerking met Fedasil een lokaal opvanginitiatief voor gezinnen die om allerlei redenen hun thuisland hebben moeten verlaten. Deze gezinnen mogen een beperkte periode in onze opvang verblijven. Wij ondersteunen hen bij hun integratie, tot ze een eigenwoning gevonden hebben.

We zoeken helpende handen voor een gezin bestaande uit 2 zussen met samen 4 kinderen. Ze spreken een streektaal uit Rwanda en 1 van hen spreekt een beetje Frans.

Jouw taak is om het gezin wat wegwijs te maken in onze gemeente en de regio. Zo willen ze graag naar een markt kunnen gaan, en zou het fijn zijn als jij hen kan leren met de bus naar een markt te gaan.

De oudste dochter wil heel graag wat Nederlands leren, en om de jongste zoon in te schrijven op school zal er ook hulp nodig zijn.

Heb jij een groot inlevingsvermogen en luisterend oor? Ben je sociaal vaardig, handig met google translate of andere app’s om te kunnen communiceren? En daarnaast ook discreet en flexibel? En wil je in je vrije tijd graag anderen helpen? Dan ben jij de aangewezen persoon om dit gezin te ondersteunen.

Uiteraard kan je rekenen op ondersteuning van een maatschappelijk assistent. En jij geeft aan wanneer het voor jou past. De volledige vacature vind je in de bijlagen hier onder.