Afhaalbib

 
 
Aangepaste openingsuren voor afhaling
 
Haasrode Roosenberg
   
Woensdag 14.00 - 16.00 uur Woensdag 17.00 - 20.00 uur
Zaterdag 14.00 - 17.00 uur Zaterdag 10.00 - 12.00 uur
 
Hoe werkt de afhaalbib?

Ga naar onze catalogus en zoek de titel die u wil uitlenen. Klik bij het gekozen exemplaar rechts op ’waar staat het?’. Staat er ‘beschikbaar’ of ‘wordt teruggeplaatst’ dan kan u dit item aanvragen. Kijk tevens in welke bibliotheek het beschikbaar staat, Haasrode en/of Roosenberg. Belangrijk: materialen uit Haasrode kunnen enkel in Haasrode ontleend worden en daar ingeleverd. Idem voor Roosenberg.

Per kaart kunnen maximaal 5 items tegelijk aangevraagd worden. Enkel boeken en strips kunnen ontleend worden. Tijdschriften, cd's en e-readers worden niet ontleend. Het bestellen van de materialen gebeurt ten laatste één dag voor het afhalen. (Noot i.v.m. e-boeken: de digitale bibliotheek laat toe gratis e-boeken bij de bib te ontlenen via het platform cloudLibrary. U kan telkens twee e-boeken tegelijk lenen en die zes weken lang lezen op uw eigen toestel.)

Eens een keuze gemaakt, stuurt u die via bibliotheek@oud-heverlee.be door. Geef naast de auteurs en titels duidelijk aan: naam en voornaam, lidmaatschapsnummer en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Leners die niet via email kunnen reserveren, nemen telefonisch via 016 38 89 50 contact op. Voor alle andere vragen kan u tevens op dat nummer terecht.

Nadat de materialen verzameld zijn door de bibliotheekmedewerkers, worden die alfabetisch op naam in papieren zaken op tafels in de hal geplaatst. De ontleners worden via email of telefonisch geïnformeerd vanaf wanneer de gereserveerde materialen afgehaald kunnen worden.

Hoe inleveren?

Inleveren kan te allen tijde via de inleverboxen die 24/7 beschikbaar zijn aan de ingang van beide bibliotheken. Materialen van Haasrode kunnen enkel in Haasrode ingeleverd worden. Idem dito voor Roosenberg. En bijkomend kunnen ontleende materialen tijdens de openingsuren van de afhaalbib ingeleverd worden in de hal in daartoe voorziene kartonnen dozen.

De gebruikelijke uitleentermijnen blijven gehouden en het is de verantwoordelijkheid van de ontlener om de uitleentermijn van werken in de gaten te houden. Online kan u via 'mijn bibliotheek' steeds uw inleverdata nakijken - en desgewenst éénmaal verlengen. De binnengekomen materialen laten we 72u in quarantaine staan, pas daarna komen ze terug in de collectie. Hou met deze periode rekening als u uw ticket bekijkt of online uw ontleningen controleert.

Wie kan materialen bestellen?

Alleen mensen met een geldige bibkaart kunnen boekpakketten aanvragen. Vervalt uw lidmaatschap, dan volstaat het een mailtje te sturen of te bellen naar de bib om dit te verlengen. De retributiekost van hernieuwde lidmaatschap blijft op de kaart staan en kan vereffend worden vanaf het moment dat de bibliotheek publiekelijk terug open is.

Bent u nog geen bibgebruiker maar hebt u een bibkaart van een andere Vlaams-Brabantse bib? Mail of bel ons. Bezorg uw bibpasnummer zodat we u kunnen registreren in onze bib.

Ben u nog geen bibgebruiker en beschikt u ook niet over een bibkaart van een andere bib? Mail of bel ons eveneens in dat geval. Wij maken dan een bibpas aan die bij uw afhaalpakket bijgesloten kan worden. Ook hier geldt dat de retributiekost op de kaart blijft staan.

Covid-19 voorzorgsmaatregelen

Kom niet naar de bibliotheek als u ziektesymptomen heeft, of wacht op de testresultaten. Mondmasker is verplicht. Kom alleen, verlaat de hal van het gebouw onmiddellijk en respecteer de gangbare veiligheidsmaatregelen met betrekking tot social distancing en handhygiëne.

Dank om het samen veilig te houden en veel leesplezier !