2021 01 De Kouter opent de deuren in april 2021!

Unieke samenwerking

Nog iets meer dan drie maanden en dan wordt Woonzorgzone De Kouter geopend! De woonzorgzone is een samenwerking tussen de gemeente en het OCMW Oud-Heverlee en de Senior Living Groep, een private partner met heel veel expertise, een groep die in België 119 woonzorgcentra uitbaat, waar bijna 10.000 mensen werken en meer dan 11.000 mensen wonen en verzorgd worden. Na een lange voorgeschiedenis - de gronden voor de zone werden door het OCMW Oud-Heverlee aangekocht in 2003 – zullen de burgers van Oud-Heverlee op de Kouter terecht kunnen. Het einde van de bouwwerkzaamheden verwachten we eind januari. De bouwkosten bedragen meer dan 20 miljoen euro. In oktober voorzag de gemeente in een bijkomende lening van 300.000 euro voor de vzw. Begin april openen de deuren en daar zijn we heel blij om.

Méér dan een woonzorgcentrum

Door de keuze voor de woonzorgzone hebben we geopteerd om niet alleen een woonzorgcentrum voor meer dan 100 residenten (ook een zestal tweepersoonskamers) te realiseren. Er is ook een dagverzorgingscentrum, 25 assistentiewoningen (aansluitend aan de Kouterstraat / te huur) en niet in het minst: een lokaal dienstencentrum. Dat alles in een moderne architectuur op een unieke locatie, op wandelafstand van het centrum van Blanden en mét zicht op de kerk. De Kouter moet niet alleen een huis zijn, dat voelt als thuis, maar ook een ware ontmoetingsplek voor onze burgers. Een dorp in het dorp. Een warme plek, een open huis, met kansen voor nieuwe vriendschappen. En de kers op de taart zal het aanpalend park zijn, dat in de lente van 2021 wordt aangelegd!

Aantrekkelijk aanbod in een huis dat voelt als thuis!

Voor het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen kan je je nu al informeren en inschrijven. Je zal er naar het dagverzorgingscentrum kunnen gaan. Je zal er ook een bezoek kunnen brengen bij een kapper, een manicure of pedicure. In het Grand Café zal je een versbereide warme maaltijd kunnen nuttigen en er is ook het aanbod van warme maaltijden aan huis. We voorzien dagelijkse activiteiten, zoals yoga- of knutselactiviteiten, maar ook uitstappen. Families en verenigingen zullen de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de zalen.

Maak kennis…

In oktober werden de eerstelijnshelpers al uitgenodigd voor een eerste verkenning van de gebouwen. Eind november en begin december zijn er, omwille van de Coronaproblematiek, (digitale) infovergaderingen gehouden. We hopen ook in de eerste maanden van 2021 infomomenten te organiseren. Wens je meer info, geef gerust een seintje. In het weekend van 5 en 6 februari is er sowieso een informatieweekend gepland!

Gemotiveerd personeel (gezocht)

Binnenkort zal professionele en individuele zorg op maat geboden worden door een toegewijd team van medewerkers: een woonzorgadviseur, verpleegkundigen, zorgkundigen, een kinesist en ergotherapeut, onderhoudsmedewerkers, administratief personeel en directie. De aanwervingen van de directie en de centrumleider zijn in oktober gebeurd. In februari plannen we vele sollicitatiegesprekken. Maar we zijn heel verheugd dat nu al een veertigtal mensen (die soms heel dichtbij wonen) hebben gesolliciteerd om een taak op zich te nemen. Wie interesse heeft, is zeker welkom op 5 en 6 februari, maar iedereen die haar/zijn cv opstuurde, krijgt snel een antwoordje.

De Kouter, Kouterstraat 20, 3052 Oud-Heverlee
Meer info: bel 016 79 10 00 - mail info@wzzdekouter.be of bezoek onze website www.wzzdekouter.be

Kris Debruyne

Voorzitter WZZ De Kouter