100ste lid van de Minder Mobielen Centrale Oud-Heverlee

De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt vervoer aan voor mobiel beperkte inwoners van Oud-Heverlee in samenwerking met vrijwilligers. De MMC is een lokale en sociale vervoercentrale. Deze week vieren we het 100ste lid.

Waarom MMC ?

Martha Fransen is een actieve 80-er, die elke dag nog een korte wandeling maakt. Ze heeft een warm netwerk rond haar, kinderen en kleinkinderen die ondersteunen waar ze kunnen. Buren die af en toe een handje helpen. Maar ook dan ben je soms op zoek naar een chauffeur omdat je naar de dokter moet of familie wil bezoeken. Daarom besloot Martha zich ook aan te sluiten bij de Minder Mobielen Centrale. En toevallig werd zij ons 100ste lid. Reden genoeg vonden wij, om haar figuurlijk in de bloemetjes te zetten.

Vrijwilligers zijn goud waard

En uiteraard zijn we niet alleen blij met een nieuwe gebruiker, we willen ook zeker van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers te bedanken. Niet alleen de chauffeurs, maar ook de mensen die de telefoon bemannen en de ritten plannen. Dankzij hen kunnen wij vanaf nu 100 inwoners van onze gemeente helpen met hun mobiliteit.

Wind in de haren

Trouwens, Martha vertelde vol enthousiasme dat ze voor een korte uitstap naar het Zoet Water al samen met een vriendin in een riksja van de mensen van Wind in de Haren was gestapt. Ze hadden zo veel plezier gehad en echt genoten van de tocht door het bos. Dus vertelden we haar dat ze ook voor ‘korte ritten’ beroep kan doen op de riksja en dat je ook die kan plannen via het telefoonnummer van het MMC. Gemakkelijk en plezant!

Gepubliceerd op  vr 26 mei 2023